Koretini me fond solidarizimi

Shpërndajeni & Komentojeni
Kamenicë, 15.11.2015
Rinesa është fëmija  i vetëm i familjes Avdullahu në Koretinë të Kamenicës.
Për këtë arsye i dhanë privilegjin që ajo e para të hap derën e shtëpisë së re që ia ndërtuan bashkëfshatarët.Pavarësisht moshës, kjo nëntëvjeçare e kupton çka do të thotë kulmi mbi kokë.Emocionet nuk i fshehë as kryefamiljari Musli Avdullahu.Urimet e para për shtëpinë e re ai i mori nga bashkëfshatarët që ia ndërtuan objektin. Shumë prej tyre erdhën edhe nga diaspora për këtë rast,njofton Klan Kosova.
Në fakt kjo është shtëpia e tretë që e ndërtojnë bashkërisht banorët e fshatit. Ata janë të organizuar rreth shoqatësPër t’i uruar hyrjen në shtëpi të re, familjes Abdullahu nga Koretini i Kamenicës, ishin mbledhur edhe shumë bashkëfshatarë e mërgimtarë të cilët kishin kontribuar në ndërtimin e sajë.
Mërgata e Koretinës, në Zvicrës është organizuar rreth një shoqate të cilën e kanë emëruar “Koretini”, ku mbledhin para dhe i investojnë në fshatin e tyre. (Burimi: Klan Kosova)Tags: , ,

0 comments:

Post a Comment

Ndalohet riprodhimi i plotë ose i pjesshëm i materialeve tona, pa leje paraprake.
Të nderuar lexues. Ju mund të komentoni lirisht, mjafton të mos përdorni fjalë fyese, që nxisin urrejtje mbi baza kombëtare, racore, gjinie apo fetare.

 
}
Copyright © Telekomuna | Designed by Templateism.com