Aktivitete / Aktivnosti

Shpërndajeni & Komentojeni

 06/06/2023

ALB 

Javën e kaluar, në Novobërdë, u mbajtë aktiviteti i rradhës në kuadër të projektit “Mobility4Peace”. Mbi 30 të rinj nga kjo komunë shijuan filmin dokumentar Youth Power dhe panë ekspozitën e fotografit/autorit Arian Mavriqi. Kjo ngjarje u përcoll edhe me porosinë për pajtim, bashkjetesë paqësore dhe bashkëpunim në të ardhmën. Të inspiruar nga filmi, të rinjët gjithashtu hodhën idenë për realizimin e një murali të përbashkët nga nxënësit e shkollave lokaleve nga etni të ndryshme. Ky aktivitet u organizua në kuadër të projektit “Mobility4Peace” që realizohet si pjesë e aktivitetetit Pajtimi dhe Transformimi i Konfliktit (RCT) i cili zbatohet nga Community Building Mitrovica dhe mbështetet nga populli amerikan përmes USAID Kosovo.

SRB

Prošle nedelje, u Novom Brdu je održana sledeća aktivnost u okviru projekta „Mobility4Peace“. Više od 30 mladih iz ove opštine uživalo je u dokumentarnom filmu “Youth Power” i u izložbi autora Arijana Mavriqija. U ovom događaju je prenesena poruka za pomirenje, miran suživot i medjusobnu saradnju kao imperativ napretka u Kosovskom društvu. Inspirisan filmom, mladi su došli na ideju da naprave zajednički mural učenika lokalnih škola različitih nacionalnosti kako bi nastavili da šire poruku mira i zajedničkog suživota i tolerancije.  Aktivnost je organizovana u okviru projekta „Mobiliti4Peace“, koji se sprovodi u okviru aktivnosti za pomirenje i transformaciju konflikta (RCT), koju sprovodi Community Building Mitrovica i podržava američki narod preko USAID-a na Kosovu.

 

Sherafedin Vranja, PR/Social Media @ Project "Mobility4Peace"
Tags:

0 comments:

Post a Comment

Ndalohet riprodhimi i plotë ose i pjesshëm i materialeve tona, pa leje paraprake.
Të nderuar lexues. Ju mund të komentoni lirisht, mjafton të mos përdorni fjalë fyese, që nxisin urrejtje mbi baza kombëtare, racore, gjinie apo fetare.

 
}
Copyright © Telekomuna | Designed by Templateism.com