Dita e të Drejtave të Njeriut në 365 ditë

Shpërndajeni & Komentojeni
 Kamenicë, 10.12.2014

Sot shënohet Dita e të Drejtave të Njeriut kudo nëpër botë, dhe për këtë vit tema e kësaj ditë do të jetë “Të Drejtat e Njeriut 365”.
Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka shpallur 10 dhjetorin si Ditën e të Drejtave të Njeriut në vitin 1950, për të sjellë vëmendjen “ njerëzve nëpër botë” Deklaratën Universale të Drejtave të Njeriut si standard i përbashkët i arritur për të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet.
“I bëjë thirrje vendeve të përmbushin obligimet e tyre në mbrojtjen e të drejtave të njeriut çdo ditë të vitit. I bëjë thirrje njerëzve që për të kërkuar llogari tek qeveritë e tyre.”, është mesazhi i Sekretarit të Përgjithshëm të Kombete të Bashkuara, Ban Ki-moon.
Këtë vit sllogani është “Të Drejtat e Njeriut 365”, ideja e së cilës është që çdo ditë e vitit të jetë Ditë e të Drejtave të Njeriut.
Ajo feston propozimin themelor të Deklaratës Universale që secili prej nesh, kudo, në çdo kohë t’i plotësohet kjo e drejtë, që të drejtat e njeriut t’i përkasin në mënyrë të barabartë secilit prej neve dhe të na lidhin së bashku në një komunitet global me të njëjtat ideale dhe vlera.

Tags:

0 comments:

Post a Comment

Ndalohet riprodhimi i plotë ose i pjesshëm i materialeve tona, pa leje paraprake.
Të nderuar lexues. Ju mund të komentoni lirisht, mjafton të mos përdorni fjalë fyese, që nxisin urrejtje mbi baza kombëtare, racore, gjinie apo fetare.

 
...
}
Copyright © Telekomuna | Designed by Templateism.com